Week van het Nederlandse Bier – Saison Stibon

Deze week (15-25 mei 2014) vindt de Week van het Nederlandse Bier plaats. Het aantal brouwers is de afgelopen jaren zeer sterk gegroeid daarmee wordt deze week steeds interessanter.

Tijdens de week hebben de betere biercafe’s een aangepast assortiment met Nederlandse bieren. Ook vindt het Nederlands Bierproeffestival plaats (van 15-17 mei in Den Haag, Grote Kerk). Hier staat een grote groep grote en kleine Nederlandse brouwers. Dit festival is echt een bezoek waard. Je kunt hier hele bijzondere bieren proeven die in Nederland zijn gemaakt. Ook zijn er masterclasses te volgen, onder andere over bier en spijs (door Ellen van Woerkom en Bijzonder Bier Beleven). Er is ook een workshop waar wordt ingegaan op de combi bier en chocolade (Sophie Statema van Sophie’s Truffels en Henri Reuchlin)

Tijdens het festival hebben we met onze lesgroep de Saison Stibon gepresenteerd. Dit bier heb ik gebrouwen met onze groep medecursisten van de Stibon 2e niveau. We hebben 1.000 liter van onze saison gebrouwen bij Brouwerij De Prael in Amsterdam. Het bier is vergist met Belle Saison en gehopt met traditionele maar oh zo mooie Tettnanger en East Kent Goldings hoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *